Activități cercetășești care sprijină Obiectivele Dezvoltării Durabile

sdgs.scout.org – O sursă care conectează cercetășia la nivel mondial

Educația este fundamentală pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Programul unic de tineret al Cercetășiei este conceput pentru a permite tinerilor să fie cetățeni activi la nivel mondial și să ia măsuri în legătură cu cele mai presante provocări sociale, de mediu și economice cu care se confruntă comunitățile noastre.

Abordarea orientată spre acțiune a cercetășiei oferă tinerilor competențele necesare pentru a fi implicați și pentru a contribui la dezvoltarea durabilă.

De-a lungul anilor, Cercetășia a avut o contribuție extraordinară pentru a îmbunătăți durabilitatea planetei noastre, a promova pacea și a aborda inegalitățile. Deja cercetașii au contribuit cu mai mult de un miliard de ore la dezvoltarea durabilă prin inițiative din cadrul Better World Framework

Acum, ca mișcare globală, ne luăm acest angajament prin Scouts for SDGs – o mobilizare fără precedent care urmărește să angajeze 50 de milioane de cercetași pentru a avea până în 2030 cea mai mare contribuție coordonată a tinerilor, la nivel mondial, pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Pe parcurs intenționăm să implementăm două milioane de proiecte locale și încă trei miliarde de ore de servicii pentru ODD-uri.

Foarte important, Scouts for SDGs este mai mult decât o campanie sau o promisiune, este un efort sistematic de a mobiliza întreg Programul de Tineret Cercetășesc pentru a crește gradul de conștientizare și a lua măsuri pentru ODD.

Scouts for SDGs este un hub online al ODD-urilor care prezintă o gamă de instrumente educaționale, instruire și resurse dezvoltate pentru a sprijini organizațiile naționale de cercetași în alinierea programului lor de tineret și a altor activități cu ODD-urile. Pe siteul sdgs.scout.org veți găsi o serie de instrumente educaționale, instruire și resurse dezvoltate pentru a sprijini organizațiile naționale de cercetași. Aceste materiale explică viziunea din spatele Scouts for SDGs și furnizează îndrumări practice pentru modul în care organizațiile naționale de cercetași pot alinia Programul Cercetășesc de Tineret și inițiativele în cadrul Better World Framework pentru a oferi noi oportunități de învățare care angajează și educă tinerii cu privire la problemele globale.

Cum funcționează site-ul?

Primul pas este ca fiecare cercetaș să se înregistreze pentru a putea bifa activitatea pe care a făcut-o cu patrula. Site-ul nu este tradus în limba română, dar acest lucru nu este o barieră pentru cercetași pentru a se implica. În prima parte a paginii principale avem aceste iconițe, care reprezintă fiecare ODD, care odată accesat ne prezintă o listă cu activități ce pot fi bifate. Astfel, putem realiza activități cu patrulele pe tematicile ODD, dar și să susținem mișcarea Scouts for SDGs.

În continuare vom accesa spre exemplificare ODD15: Viața pe pământ.

Acesta vine cu un set de variante de activități de patrulă în sprijinul ODD-ului, precum: Activitatea 2: Fii voluntar la mentenanța traseelor de drumeție dintr-o pădure sau rezervație naturală.

Puteți marca activitatea dacă este făcută și să o salvați în listă. De asemenea, vă puteți inspira de la alți cercetași și să adăugați o activitate proprie care are legătura cu acest ODD.

Provocarea cea mare este să completați toate activitățile de la toate ODD-urile.

Ne întoarcem la pagina principală și vedem mai jos contribuția în timp real a cercetașilor pentru ODD-uri. Acest lucru este posibil prin bifarea de activități mai sus menționate.

Apoi avem o hartă a continentelor cu activitatea cercetașilor pe fiecare țară întru realizarea ODD-urilor. Albastru închis ne îndeamnă cu atât mai mult să ne înscriem pe platformă și să facem activități care să susțină misiunea asumată.

Tot pe pagina principală găsim și resurse educaționale pentru Dezvoltarea Durabilă și cum putem conecta activitățile cercetășești cu ODD-urile.

La final de tot ne bucurăm de parteneriatul cu nume mari care împărtășesc aceeași viziune și idealuri cu cercetașii de peste tot. Credem că doar împreună putem crea o lumea mai bună

Haideți să ODDim împreună!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *