Frieda învață lupișorii despre Obiectivele Dezvoltării Durabile

Storytelling-ul este o metodă interactivă de a-i ajuta pe copii să înțeleagă mai bine teme complexe și dificile pentru vârsta lor, cum sunt cele abordate de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDGs), iar copiii sunt un public demn de luat în considerare atunci când vine vorba de actorii implicați în eforturi de îndeplinire a țintelor de pe Agenda 2030.

În urma cererilor multiple de a vorbi cu copiii despre SDGs, Centrul de Informare ONU din Windhoek, Namibia, a creat o carte de povestiri destinată copiilor cu vârste cuprinse între 3-11 ani. Frieda își propune să facă cunoscute SDG-urile în rândul copiilor într-un mod distractiv și colorat prin intermediul ilustrațiilor frumoase din carte, create de designer-ul grafic local, Nelett Loubser.

“Povestea personajului Frieda este menită să surprindă imaginația copiilor și să îi încurajeze să aducă schimbări pozitive începând de mici”, spune șeful UNIC Windhoek, Anthea Basson. Mesajul universal al acestei povestiri este acela că putem contribui cu toții la realizarea SDG-urile. Deși Frieda este o fetiță, ea este la fel ca oricine altcineva și are capacitatea de a acționa și de a schimba lumea din jurul ei. Personajul este iubit de multă lume și captează atât cititorii tineri cât și pe cei mai în vârstă.

“Frieda conectează speranțele și aspirațiile SDG-urilor cu inimile și mințile copiilor”, explică Nelett. “Ea este un personaj entuziast, dinamic, energic și un model pozitiv. Am fost inspirat de roata colorata SDG și am introdus cu atenție elemente ale obiectivelor în fiecare pagină a cărții. M-am inspirat din influențele namibiene în crearea modelului și a detaliilor fine ale rochiei personajului pentru a-i da o simțire africană distinctă și un sentiment de aventură”.

Frieda este în prezent utilizată și de alte agenții ONU care transmit mesaje către un public tânăr. UNIC colaborează cu UNDP Namibia, transmițând prin intermediul personajului Frieda mesaje privind schimbările climatice și situația speciilor pe cale de dispariție. Cartea introduce, de asemenea, un nou vocabular, permițând copiilor să învețe cuvinte noi.

Dacă ți-ai propus să abordezi tema SDG-urilor într-una din activitățile de la lupișori, chiar și de la temerari, credem că povestea Friedei, pe care o găsești aici, îți poate fi de folos pentru pregătirea activității.

Hai să contribuim cu toții la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă!

1 thought on “Frieda învață lupișorii despre Obiectivele Dezvoltării Durabile”

  1. Hello.
    I’m a preschool teacher and I use storytelling in my classroom when the children have behavior dificulties.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *