Stagiul de Introducere în Educație pentru Dezvoltare Durabilă

Acum ceva vreme făceam o strigare pentru cine vrea să contribuie la realizarea unui design de curs de Introducere în Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă.

Atunci au urcat în barcă Adrian Marton, Bogdan Bozeşan și Sebastian Romanu și împreună cu Daniela Borontiș, responsabil din partea de CD de Direcţia Sustenabilitate și Catalina Murariu de la WWF Romania am lucrat super temeinic și cu mult efort la o structură de curs creativă și aplicată.

Am fructificat zilele libere organizând cursul de Introducere în Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă – o nouă co-creaţie educaţională a relaţiei deja durabile între prietenii de la WWF-Romania și noi.

Ea oferă participanţilor cunoștinte, abilităţi și atitudini care facilitează practicarea cercetășiei în mod durabil, pentru că asta este misiunea noastră.

Barca EDD a fost cadrul nostru simbolic și ea reprezintă pentru noi barca cu toate resursele Planetei de care este necesar să avem mai multă grijă pentru ca misiunea noastră ca cercetași – de a lăsa o lume mai bună – să fie împlinită!

Suntem super entuziasmați de prima serie de “amirali”/ ambasadori ai Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă formată în acest weekend în cadrul proiectului SDG Starter Pack, ca parte a proiectului “Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de platforma finlandeză pentru dezvoltare Fingo, platforma FOND – Federatia ONG pentru Dezvoltare/ The Romanian NGDO Platform, platforma croată CROSOL și CONCORD, Confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *