Brothers in Woods

”Brothers in Woods este un proiect pe o perioadă nedeterminată prin care propunem oamenilor întoarcerea la trăirile de bază. Cu noi poți simți zilele pline de intensitate și nopțile sub cea mai autentică senzație de împlinire. Un foc te va încălzi, un adăpost te va proteja și oamenii te vor aduce pe cele mai înalte culmi.”, spune pagina lor de facebook

Și așa este! Brothers in Woods este un grup de trei cercetași: Adrian Grigorescu (Centru Local Cercetașii Marini, Constanța – mijloc), Iustinian Potoroacă (Centru Local Sfântul Dumitru, Valea Lupului – dreapta), Silviu Timofte (Centru Local Sfântul Dumitru, Valea Lupului – stânga), care își petrec timpul liber prin idei îndrăznețe și în cel mai cercetășesc mod posibil, cu mult respect față de resursele Planetei.

Dacă nu ați auzit până acum, în vara anului 2018 băieții au traversat țara pe jos, de la Mangalia la Satu Mare, cu rucsacul în spate, parcurgând 1041 km prin proiectul #Diagonal, o inițiativă curajoasă de a pune la-ncercare abilitățile practice. S-a lăsat cu dormit la cort, nopți înstelate și povești nenumărate. De-a lungul traseului, s-au alăturat cercetași din zonă care le-au ținut companie și care au dovedit că ei cred și îi susțin pe băieți în aventura lor.

Tot un proiect de amploare este cel care se derulează chiar acum, #DămPedala10000, în care Silviu Timofte, elev în clasa a 11-a a decis să pedaleze în decursul acestei veri 10000 km prin toată țara, încercând să treacă pe la toate grupurile de cercetași din România. Silviu nu este mereu singur, cercetașii alăturându-se pe cât posibil traseului său, iar natura este mereu un refugiu unde își încarcă bateriile.

Credem că băieții nu se vor opri aici și vor aduce în fiecare an câte un proiect cercetășesc autentic, în care vor demonstra că cele mai frumoase amintiri se creează în natură, alături de oameni dragi și ascultând mereu o poveste pe drum de la localnici, în care vezi că lumea este mai mare decât comunitatea locală, că ea este atât de diversă și frumoasă și niciodată nu te vei opri din a fi uimit. Aici poți urmări traseul lui Silviu și i te poți alătura.

Prin inițiativele lor, ei au arătat că cercetășia este un loc în care conexiunile sunt din cele mai diverse și poți învăța atât de multe, încât să-ți proiectezi vara în cel mai creativ mod, dar și că pot fi ambasadorii cercetășiei în promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, prin stilul de viață responsabil.

Urmăriți-i pe băieți în aventura lor și lăsați-vă inspirați de proiectele lor!  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *