Cursuri online pe 4 dintre ODD-uri lansate de Fundația Noi Orizonturi

Indiferent în ce moment ne aflăm, există mereu soluții și resurse de a contribui într-un fel sau altul în comunitatea locală sau în implicarea noastră cu privire la subiectele de actualitate. Astfel că, indiferent de vârstă, vă recomandăm să încercați cursurile online gratuite lansate de Fundația Noi Orizonturi pe 4 dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Este o ocazie foarte bună pentru toată lumea să învețe ce înseamnă Dezvoltarea Durabilă și Obiectivele acesteia și să exerseze cum poate aduce individual sau cu ajutorul unui grup aportul la problemele globale.

Cele 4 cursuri online create de Fundația Noi Orizonturi se concentrează pe 4 Obiective de Dezvoltare Durabilă, prin punerea la dispoziție de informații și idei, jocuri interactive, videouri, resurse și certificare, dar cel mai important o comunitate care te poate sprijini pe parcurs, pentru ca împreună să contribuiți la:

  1. Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 3 – Sănătate și stare de bine (Sănătatea corpului, Sănătate mentală, Dependențe, Sănătate sexuală și reproductivă, COVID-19). Cursul poate fi accesat aici.
  2. Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 4 – Educație de calitate (Accesul la educație, Competențele cheie, Competențele secolului XXI, Educație pentru dezvoltare durabilă). Cursul poate fi accesat aici.
  3. Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 10 – Reducerea inegalităților (Grupuri minoritare, Refugiați și migranți, Drepturile omului, Incluziune). Cursul poate fi accesat aici.
  4. Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 11 – Orașe și comunități durabile (Planificare urbană, Orașe și comunități SMART, Patrimoniu natural și cultural, Ecoturism, Luarea deciziilor în comunitate). Cursul poate fi accesat aici.

În plus, participanții la curs își pot înscrie activitățile în concursul Campioni ai Planetei realizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu Lidl România. Provocarea constă în mica schimbare din viața lor și contribuția la cele 4 ODD-uri, astfel încât să conecteze ceea ce au învățat în cadrul cursului sau chiar la cercetași. Data limită de înscriere a propunerilor este 15 mai 2020, ora 20.00.

Despre organizatori

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de 20 ani în educația pentru transformare, oferind programe de dezvoltare personală și de construire de abilități de viață care au ajuns la peste 40.000 de copiii și tineri. Am format în programe de lungă durată peste 1.200 de profesori, preoți, lucrători de tineret, care au înființat și condus peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România.  Mai multe informații despre Fundația Noi Orizonturi sunt disponibile pe www.noi-orizonturi.ro.

Lidl România este o companie internațională care din 2011 are promisiunea de a oferi zilnic românilor produse de cea mai bună calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente. În calitate de companie internațională, Lidl România își asumă responsabilitatea – nu doar pentru un rezultat economic bun, ci și în raport cu resursele mediului înconjurător,  în raport cu angajații, comunitățile în care sunt prezenți și mediul economic în care activează.  Mai multe detalii pe www.lidl.ro.

1 thought on “Cursuri online pe 4 dintre ODD-uri lansate de Fundația Noi Orizonturi”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *