Atelier la Școala Română de Dezvoltare

Ne face plăcere să participăm la Sesiunea de Ateliere în cadrul evenimentului Școala Română de Dezvoltare: Towards Open, Fair and Sustainable Europe. Before COVID – 19 and Beyond!, organizată la a 12-a ediție în perioada 8-10 decembrie 2020, în format virtual.

Ediția din acest an a Școlii Române de Dezvoltare a umărit continuarea discuțiilor începute în anul 2019, în contextul deținerii de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, cu accent pe implementarea Agendei 2030 și finanțarea pentru dezvoltare.

Organizația Națională Cercetașii Româiei a fost prezentă și a prezentat rezultatele unui proiect frumos, SDG Starter Pack, care în cultura organizației a reprezentat un punct important în direcția către Educația pentru Dezvoltare Durabilă, pe care ONCR și-a asumat-o.

Reamintim câteva dintre rezultatele acestui proiect și impactul pe care l-a avut asupra mișcării cercetășești românești:

  • Formarea unei rețele naționale de 40 de facilitatori de dezvoltare durabilă;
  • Elaborarea unui toolkit de Eveniment Responsabil din perspectiva dezvoltării durabile;
  • Implementarea unei campanii de informare și promovare a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă;
  • Adoptarea Rezoluției pentru Dezvoltare Durabilă;
  • Lansarea programului WSEP – Programul Mondial Cercetășesc de Mediu;

Evenimentul este organizat de FOND în cadrul proiectului “Towards open, fair, sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de platforma finlandeză FINGO în parteneriat cu platformele ONG active în domeniu de dezvoltare: România (FOND) și Croația (CROSOL), precum și cu Confederația Europeană a ONG-urilor (CONCORD).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *